Medisch

Onder medische verzekeringen vallen alle verzekeringen waarvan de uitkering afhankelijk is van de gezondheid van de verzekerde. Dit zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekering, ongevallenverzekering en ziektekostenverzekering. Hieronder vind je per verzekering wat deze inhoudt. 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als zelfstandig ondernemer krijg je in geval van arbeidsongeschiktheid meestal geen uitkering van de overheid. Je bent zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom een belangrijke verzekering om te overwegen. Als je ziek wordt of een ongeval krijgt, ontvang je via je AOV een maandelijkse uitkering. Een AOV zorgt ervoor dat je als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten. 

Ongevallenverzekering
Een ongeluk is zo gebeurd; thuis, tijdens het sporten of in het verkeer. Met een (gezins)ongevallenverzekering krijg je eenmalig een uitkering als jij of een gezinslid blijvend invalide wordt of overlijdt. Zo kunnen de extra kosten worden opgevangen van bijvoorbeeld gezinshulp of het plaatsen van een lift in jouw woning. 

Zorgverzekering
In Nederland is het wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Deze dekt onder andere de standaard kosten van de huisarts, het ziekenhuis of geneesmiddelen. Naast de basisverzekering zijn er ook aanvullende dekkingen die een dekking bieden voor extra fysiotherapie of tandartskosten. 

Terug naar Verzekeringen Particulier
Vorige paginaNaar vorige pagina
Deel deze pagina
LinkedIN Twitter Facebook Mail

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Contact
t2iRealisatie t2i.nl
Sluiten