Motorrijtuigen

In alle Europese landen is het verplicht om je motorvoertuig te verzekeren voor het risico van aansprakelijkheid. In Nederland kan dit via de WA dekking op de autoverzekering. Naast deze verplichte dekking is het ook mogelijk om aanvullende dekkingen te kiezen. 

Hieronder vind je een overzicht van deze aanvullende dekkingen. Dit kan weliswaar per maatschappij verschillen. 
 
Soort schade  Dekking
WA

 
Dekking
WA
Beperkt Casco
Dekking
WA
Volledig Casco
WA Materiële schade X X X
WA Letselschade X X X
Brand, storm, natuur, zelfontbranding, botsing met wild   X X
Diefstal of poging daartoe, joyriding   X X
Ruitbreuk   X X
Aanrijding     X
Vandalisme     X
Te water en van de weg raken     X

Naast bovenstaande dekkingen, zijn er ook nog optionele dekkingen welke hieronder staan beschreven.

Schadeverzekering in-/opzittenden
Wanneer de bestuurder (of andere inzittende) schade oploopt bij een ongeval, dan zal deze optie je schadeloos stellen. Er wordt voorzien in een vergoeding bij materiële schade en/of letselschade. De vergoeding is doorgaans per gebeurtenis gemaximeerd.

Ongevallenverzekering in-/opzittenden
Wanneer een inzittende, geldt ook voor de bestuurder, komt te overlijden of blijvend invalide raakt als gevolg van een ongeval, dan zal deze verzekering uitkeren. De verzekeringsnemer kiest zelf de hoogte van de verzekerde bedragen bij overlijden en bij blijvende invaliditeit.

Rechtsbijstandsverzekering
Wanneer je juridische hulp nodig hebt bij conflicten omtrent autoschade, dan kan je voor deze dekking kiezen. Het gaat om een beperkte rechtsbijstandsverzekering.
Wanneer je jouw auto anders dan ‘WA Volledig Casco’ hebt verzekerd, zal de verzekeringsmaatschappij jouw schade, mits het geen schuldschade is, voor je behandelen.

No-claimbeschermer
Wanneer je een schuldschade claimt, zal je terug vallen in jouw schadevrije jaren. Meestal heeft dit als gevolg dat je minder no-claimkorting krijgt. Wanneer je een ‘No-claimbeschermer’ hebt afgesloten, dan val je wel terug in jouw schadevrije jaren, maar behoud je wel de no-claimkorting.
Je kunt slechts één schuldschade per verzekeringsjaar claimen, zonder dat dit ten koste gaat van jouw no-claimkorting. Deze optie is overigens niet bij elke verzekeraar af te sluiten.Terug naar Verzekeringen Particulier
Vragen? Zwartewaterland Assurantiën
Telefoonnummer (038) 477 85 88
e-mail info@zwla.nl Direct contact
Vorige paginaNaar vorige pagina
Deel deze pagina
LinkedIN Twitter Facebook Mail

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Contact
Sluiten